Even Voorstellen
Even Voorstellen
Stamopbouw
Nieuws van Arjan
Arjan's Prestaties
Vervlogen Tijden
Te Koop
Contact

U bent hier: Home > Even Voorstellen

Even Voorstellen

missg.jpg

Miss Gijsje, Beste Olympiade Duif Marathon (Nitra)

Welkom op de officiële en vernieuwde website van Arjan Beens, liefhebber van overnachtfond.

Tot het seizoen 2006 speelde Arjan onder de naam Gebrs. Beens, met name de dagfondvluchten. Maar vanaf 2007 is Arjan zelfstandig verder gegaan en legt hij zich puur toe op de overnachtfondvluchten. Dit met succes want de laatste jaren is menig kampioenschap opgeëist naast een karrevracht aan kopprijzen. Niet zomaar kopprijzen, hier spreek je over NPO overwinningen, 1e NPO Brive'05, 1e,2e,3e,5e, NPO Periqueux'07 en Sector overwinningen, 1e,2e,3e,4e,6e,9e Nat. Bergerac'07, 2e, en 6e Nat.Limoges'08, en 2e Nat.St.Vincent'08,  3e,6e,8e NPO Brive'10, 5e Nat.St.Vincent'10, en 6e en 8e NU Orange'10 enz.

Tijdens het loopje naar Arjan’s duivenhokken wordt iedereen direct geconfronteerd met de grote, groene ruimte rond zijn hokken en het fraaie uitzicht op de kerktoren van Genemuiden.Tevens een mooie spelplek voor de kinderen in de boomgaard. Goed toeven is het daar niet alleen voor de baas, maar ook voor de duiven in de vooral efficiënte hokken. Met de volgende opsomming: ruime rennen, windbreekgaas, doelmatige verluchting en gezelligheid tijdens het vliegseizoen kunnen de hokken en het intererieur ervan gerust getypeerd worden. Als je daar een onvoorwaardelijke inzet, postduivenkennis en Neerlands beste duiven plaatst, dan weet iedereen dat het ook de komende jaren weer prijzen zal regenen daar in Genemuiden.

Gouden Duif 2013

Nitra - huldiging 1e Olympiade Marathon

Soort duiven, overnachtspel, methode & persoonlijk

arjan_tuin.jpg

Arjan met de topduif 'De Badmuts'

Arjan betrekt zijn duiven rechtstreeks van de absolute top uit Nederland. Naast dat hij bovengemiddeld veel succes heeft met de duiven van de gebroeders Limburg uit Zuidveen en Jelle Jellema uit Steggerda heeft Arjan ook diverse goede duiven bemachtigd bij: First Prize Pigeons (De Bilt), Jan Polder (Middelharnis), Gebr. Hagens (Achthuizen) en recentelijk bij Verweij-Castricum (Mijdrecht) Peter de Haan en Chris van de Velden (Zuid-Beijerland). Daarnaast heeft hij diverse goede Batenburg duiven via Comb.Batenburg/vd Merwe (Klaaswaal), A.P.Overwater (Strijen), Gebr. Bakker (Genemuiden).

De voorliefde in de overnachtfond gaat uit naar de vluchten met middaglossing en dan vooral de vluchten welke in op het programma van de Noordelijke Unie staan. Dit zijn de vluchten Limoges, St.Vincent, Montauban, Perigueux, Bergerac en Bordeaux. Tevens zou Arjan graag zien dat er ochtendlossingen vanaf Brive, Perigueux en Ruffec worden toegevoegd aan het programma van de afdeling 8 en de NU.

Een selectie van ongeveer 90 oude vliegduiven en z'n 100 jaarlingen moet deze klus klaren en allen doen ze dat vanaf het nestje. (favoriete stand is 10 tot 14 dagen broeden) Vanaf de eerste africhting gaat de gehele selectie mee en na een dag of acht broeden gaan de eieren van oude vliegduiven naar de jaarlingen en komen de ouden opnieuw op eieren. Op de eerste beproeving vanaf Limoges worden ze dan ingezet op eitjes van 10 tot 12 dagen. Na Limoges mogen ze een nest jongen grootbrengen en voor Perigueux worden ze weer gespeeld op grote jongen en verse eieren. De jaarlingen doen Perigueux en Bergerac aan en doen dit telkens op eitjes van 10 tot 12 dagen. Dit laatste gaat ook op voor de late jongen, een ploegje waar Arjan elk jaar veel plezier van beleeft.

De inmiddels al geselecteerde jonge duiven gaan louter mee om ervaring op te doen op de vluchten. De duiven die overblijven na de navluchten, taartvluchten en de late jongen met winteropleiding mogen blijven op het hok van Arjan.

Arjan (34 jaar oud), getrouwd met Janine en trotse vader van drie zonen: Jan ,Rik, en Gijs is naast zijn drukke baan als hoofd productie bij Brenorm Hasselt ook nog voorzitter van kring 2 van de Regio 1. Kortom, we hebben te maken met een veelzijdige persoonlijkheid die het woord ‘opgeven’ niet kent en open communiceert over duiven zaken en ook open spreekt over zijn begeleiding van zijn duiven.

Arjan wenst u veel plezier op de website en zal ervoor zorgen dat regelmatig nieuwe informatie op de website te vinden zal zijn!

Gouden Duif Winnaar

Prachtige Gouden Duif Winnaars film met daarin Jan Keen, Gunther Prange, Dirk van Dijck en ik zelf.

Klik hier voor de link:

http://youtu.be/zdRfOoYkTwA

goudenduif_6340.jpg

Duivenfilm Koerier

Koerier 87: Arjan Beens & Mark vd Berg & Comb. vd Berg & Zn.

In de Koerier 87, getiteld "Nestspel & Grote Fond: Jonge Fondtoppers boven de Rivieren", is er gedeelte aan Gilbert van den Berg,  mijn maat Mark van den Berg en mijzelf toegewijd. U kunt deze film bestellen via www.koerierduivenfilms.nl en krijgt daarmee een duidelijk indruk van mijn hokken, verzorging en de duiven.

ab_koerier.jpg